Service: vooraf en onderweg


Jaarlijkse keuring
Jaarlijks vůůr het begin van de Alpen Toer Rally organiseert de NRS een intensieve, adviserende technische keuring voor deelnemende automobielen.

Service onderweg
Een deel van de charme van dergelijke evenementen is de kans op domme pech, ondanks voorbeeldige restauraties en preparaties.  Van de oude brokjes techniek wordt in de bergen nu eenmaal heel wat gevraagd, zelfs bij een voorzichtige rijstijl. De onderlinge hulpvaardigheid is altijd hartverwarmend. Maar hoewel velen best goed kunnen sleutelen, ontbreekt soms de nodige ervaring of het speciale gereedschap om de meest krankzinnige storingen te verhelpen, die volgens de wet van behoud van ellende uitgerekend op de meest onherbergzame plekken optreden. En daar sta je dan. Gelukkig worden de NRS evenementen begeleid door een aantal service teams, die het leuk vinden om als hobby te proberen zoveel mogelijk equipes rijdend in hun eigen auto aan de finish te krijgen.  Omdat het de hobby van onbetaalde vrijwilligers betreft, mogen ze uiteraard zelf bepalen of een reparatiepoging zinvol lijkt, en zo ja waar en wanneer men die poging gaat ondernemen.  Daarbij wordt zonodig een hoge mate van zelfwerkzaamheid van de gestrande deelnemer verwacht, op ieder gebied, bijvoorbeeld bij het opsporen van onderdelen etc.  Wie pech krijgt, mist helaas een deel van de pret, al zullen de serviceploegen en de NRS er alles aan trachten te doen om dat zoveel mogelijk te voorkomen.  Bijvoorbeeld door het tijdelijk beschikbaar stellen van een leenauto, ter overbrugging naar een definitieve oplossing via KNAC, ANWB, of verzekering, waarvoor de deelnemer zelf moet zorgen.

Leenauto's
Uitsluitend zolang de voorraad strekt, en alleen ter overbrugging van de eerste volle pechdag, wordt door de NRS ZO MOGELIJK een gratis leenauto beschikbaar gesteld, zolang, de voorraad strekt (totaal 2 Š 3 leenauto's). Inmiddels verleent de NRS hulp bij het verzorgen van een huurauto of het regelen van een vervangende auto via een officiŽle instantie via KNAC, ANWB, etc., waarmee echter vaak 24 Š 48 uur gemoeid is. De NRS auto's zijn alleenbedoeld om dat gat op te vullen, en om langs de route gestrande deelnemers zo weinig mogelijk van de verdere route die dag, te laten missen. Beslissingen over de verstrekking van NRS-leen-auto's worden door de daartoe aangewezen leden van het Serviceteam genomen.

KNAC Classic Car Lidmaatschap
Bij mechanische pech worden door vele verzekeringsmaatschappijen de kosten voor repatriŽring van oudere auto's niet gedekt. De eigen NRS-trailer-capaciteit en de resterende leenauto's worden in principe beschikbaar gehouden voor uitvallers tijdens de thuisreis, die geen vertraging door lang wachten op officiŽle repatriŽringshulp toelaat.  De NRS heeft met de KNAC vergaande afspraken lopen voor snelle, gratis repatriŽring inclusief vervangende auto bij het uitvallen van klassiekers van deelnemende KNAC Classic Car leden, indien het kenteken vooraf werd doorgegeven door de NRS. Wie KNAC-lid wordt via een NRS-inschrijfformulier, geniet een introductiekorting van 25%.